Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hazánk Kiadó: Egy dátum, az elindulás dátuma

2022. 01. 19. 15:15:00
Hazánk Kiadó: Egy dátum, az elindulás dátuma 32 év, több mint 152 megjelent kiadvány - Hazánk Kiadó

Egy dátum, az elindulás dátuma. A Hazánk Kiadót 1990. szeptember 5-én Szabó József hozta létre, a megyében zajló irodalmi és tudományos élet igénye alapján, a környékbeli megyékben már működő kiadók inspiráló hatására, egy viszonylag szűk körű értelmiségi csoport beadványa nyomán azzal a céllal, hogy megteremtse a tervszerű, értékteremtő könyvkiadást.

A névválasztással a dr. Kovács Pál által 1847-ben indított Hazánk című folyóirat ars poeticájával való azonosulását kívánta kifejezni, azaz környezetünk szellemi értékeit kívánta megjeleníteni, kerülve a provincializmus veszélyét, ugyanakkor nyitottnak mutatkozni a tágabb környezet értékei előtt is. Mindezek figyelembevételével a kiadványterv gerincét a szépirodalom, a történettudomány, a pedagógia, illetve a tudományos ismeretterjesztés témakörében megjeleníthető művek alkották.

Szabó József látta az értéket. Látta mindazt, amire az embereknek szüksége volt. Szerette, ápolta a szépet és a jót. Minden, ami érték, minden, ami egy társadalmat épít, azt hozta közelebb az emberekhez. Egy szó, egy gondolat, egy cselekedet, s a legfontosabb a jó szándék, amit mindenkinek megmutatott. Köszönettel tartozunk életének munkásságáért. Emlékét megőrizzük! 

A Hazánk Kiadó megmaradt kiadványait utolsó lehetőségként kedvezményes áron webshopunkon tudják megvásárolni.