Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Szerzőink

Rendezés:
Sárospataki diákdalok a 18. századból
2.000 Ft

Népdallá vált Petőfi versek


Közreadásával az a cél, hogy előadásokon, ünnepélyeken megszólalhassanak, mert a legszebb szavaknál is mélyebben tudják megmozdítani, alakítani az emberek érzelmi világát. Mert Petőfiről, úgy is lehet méltóképpen megemlékezni, ha ilyenkor a zene is felcsendül, és megszólalhatnak Petőfi népdallá vált versei is. Ám a népdal azért is mindenki kincse, mert mindenki tudja énekelni. Ahol megszólalnak, ott igazán érzik az emberek, hogy mennyire mélyen él Petőfi a magyar nép szívében.

1.800 Ft

Kodály Zoltán életéről, műveiről – a hagyományról, a múltról és a történelemről


“A múltba kalandozva, a népdalok és kották, kottafejek között lépdelve, Kodály Zoltán életét követve sok mindenről szóltunk. Egy-egy mű alapját szolgáló népdalban vagy szokásban és szokásdalban azt kerestük, hogy hová vezet, meddig vezet, milyen utakra indít el bennünket?” (Móser Zoltán)

3.400 Ft
Népdalok a XX. századvégi Börcsön
1.800 Ft
A sárközi friss csárdás tanítási módszertana.
2.800 Ft

A sárközi ugrós táncok módszertana.

 

2.800 Ft

Papírhajtogatás Barsi Ernő néprajzkutatóval+DVD melléklettel


Dr. Barsi Ernő a „Terülj, terülj asztalkám” c. könyvében bemutatja, hogyan készül egy darab papírból a mi munkánkkal, varázslásunkkal sok érdekes tárgy, játék, ami a valóságos életben komoly szerepet tölt be, de amivel így játszani is lehet. A könyv ezen papírjátékok leírását tartalmazza lépésről-lépésre, képekkel illusztrálva. A kiadvány színes kivitelben, DVD melléklettel.

1.650 Ft

Papírhajtogatás Barsi Ernő néprajzkutatóval


Dr. Barsi Ernő a „Terülj, terülj asztalkám” c. könyvében bemutatja, hogyan készül egy darab papírból a mi munkánkkal, varázslásunkkal sok érdekes tárgy, játék, ami a valóságos életben komoly szerepet tölt be, de amivel így játszani is lehet. A könyv ezen papírjátékok leírását tartalmazza lépésről-lépésre, képekkel illusztrálva. A kiadvány fekete-fehér kivitelben, DVD melléklet nélkül.

800 Ft
A kiadvány Barsi Ernő 24 előadásának anyagát tartalmazza, képekkel illusztrálva.
1.800 Ft

Módszertani kiadvány, mely a hegedűsökön kívűl minden muzsikus számára gyakorlati és korszerű tudásanyagot tartalmaz.

2.800 Ft

Gárdonyi felismerte, hogy a zenének közvetlenül az érzelmekre ható hatalmas ereje nélkül nem lehet sikerrel elvégezni az emberi tudatformálás hatalmas munkáját. A kiadvány a közfelfogásban ismeretlen oldalát, a „muzsikáló Gárdonyit” mutatja meg, követendő példának állítva elsősorban azok számára, akik a jövő nemzedék művelődését szolgálják mind iskolai, mind iskolán kívüli munkában.

990 Ft
Az Értől a Szeretig
2.450 Ft
Carnuntumtól Muzsalyig
2.450 Ft

A középkori Magyarország premontrei emlékei

2.450 Ft
Laskótól Laskodig
2.450 Ft
Gyántásországtól Gömörországig
2.450 Ft
Ady, Arany és a többiek
2.450 Ft

Kicsiknek és nagyoknak, a Dunán innen és a Dunán túl

E kiadvány szerves folytatása Móser Zoltán: Mély kútba tekinték című könyvének. „És szeretni kell - szeretni lehet!-, a síposokat, dobosokat, hegedűsöket; Szent Lászlót és Juliánus barátot; az Istvánokat és … Akik a Dunán innen s túl a Dunán, és túl a Tiszán laknak. Akik a Palócföldön, akik a Székelyföldön, akik az Uralon túl vagy a Németalföldön éltek és élnek. És szeretni kell a hétköznapokat és az ünnepeket. Örülnék, ha ez lenne e kis könyv egyik tanulsága.”
 

3.400 Ft
Hagyaték - Szellemi örökség
4.800 Ft
Európai reneszánsz versek
2.400 Ft