Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Szó-Muzsika

Rendezés:
Nézet:
3.980 Ft

Kodály Zoltán életéről, műveiről – a hagyományról, a múltról és a történelemről


“A múltba kalandozva, a népdalok és kották, kottafejek között lépdelve, Kodály Zoltán életét követve sok mindenről szóltunk. Egy-egy mű alapját szolgáló népdalban vagy szokásban és szokásdalban azt kerestük, hogy hová vezet, meddig vezet, milyen utakra indít el bennünket?” (Móser Zoltán)

3.980 Ft

Kicsiknek és nagyoknak, a Dunán innen és a Dunán túl

E kiadvány szerves folytatása Móser Zoltán: Mély kútba tekinték című könyvének. „És szeretni kell - szeretni lehet!-, a síposokat, dobosokat, hegedűsöket; Szent Lászlót és Juliánus barátot; az Istvánokat és … Akik a Dunán innen s túl a Dunán, és túl a Tiszán laknak. Akik a Palócföldön, akik a Székelyföldön, akik az Uralon túl vagy a Németalföldön éltek és élnek. És szeretni kell a hétköznapokat és az ünnepeket. Örülnék, ha ez lenne e kis könyv egyik tanulsága.”
 

3.980 Ft

A régmúltról, az ősi időkről, az íratlan történelmünkről kicsiknek és nagyoknak sok képpel és kottával. A magyar nép történelme, szokásai, népdalkincse, szájhagyománya valóban mély kút. Móser Zoltán izgalmas, eddig ismeretlen összefüggéseket tár fel, ahogy egyre mélyebben tekint bele ebbe a kútba. Érdemes vele tartanunk.