Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Takács Szilvia

Számára a csembalózás jelenti azt az eszközt, mely segítségével kifejezheti érzelmeit,  gondolatait. A barokk zene elhivatott közvetítője. 

 

Győrött született. Zeneiskolai tanulmányai alatt több zongoraverseny és szolfézsverseny díjazottja volt. A zenei pályára való tudatos készülése már ebben az időben elkezdődött. A konzervatóriumot zongora és zeneszerzés szakon végezte el Győrben. 1986-ban diplomázott zeneelmélet- szolfézs szakon. 1993-ban férjével zeneiskolát alapított, melynek jelenleg is igazgatója. 

1996-ban az első Magyarországon szervezett Régi Zene Nyári Akadémián Leon Berben-nél kezdte el csembalótanulmányait. Ezt követően több régi zenei kurzuson vett részt, ahol tanárai voltak: Spányi Miklós, Ketil Haugsand, Malcolm Bilson. 

 

A budapesti Zeneakadémián Horváth Anikó osztályában 2008-ban szerzett kitüntetéses csembalóművész diplomát. 2006-tól folytatott fortepiano tanulmányokat. Részt vett több hazai kurzuson - ahol Spányi Miklós és Malcolm Bilson által mélyítette el fortepiano tudását. További tapasztalatgyüjtés végett Malcolm Bilson fortepiano kurzusán vett részt az Amerikai Egyesült Államokban Ithaca-ban a Cornell Egyetemen. 

Zeneakadémai évei alatt megalapította a Clavier Duo együttest, mely a négykezes és kétcsembalós, illetve fortepianora írt művek bemutatását tűzte ki célul. 

Közreműködője volt a Musica Profana régizenei együttesnek, a Marquise együttesnek, valamint rendszeres kísérője énekeseknek, hangszereseknek.

A 2010-es Csíkszeredai Régizenei Fesztivál énekkurzusának korrepetítora és 2010-től folyamatosan a Győri Reneszánsz és Barokk Hét  keretein belül megrendezett kurzus csembaló- és fortepiano-tanára.

Rendszeresen játszik hazai és külföldi koncerteken szóló- és kamaraprodukciókban. 2012-ben kijutott a Japánban, Kofuban megrendezett 25. Nemzetközi Régizene Versenyre. 

Repertoárja a korabarokktól a klasszikus korig terjed. Kiemelten foglalkozik Haydn billentyűs műveivel, melyekből két szóló és három kamara CD-lemezt készített.

Rendezés:
Nézet:
1.990 Ft
J.Haydn dalai fortepiano kisérettel szólalnak meg a lemezen.
3.480 Ft
J.Haydn dalok és kantáták.
3.480 Ft
Népszerű dallamok a 16. századi Spanyolországból
3.480 Ft
J.Haydn billentyűs művei fortepianon szólalnak meg Takács Szilvia csembalóművész előadásában.
3.480 Ft
J.Haydn életében legsikeresebbé vált művének fortepiano változata szólal meg a lemezen.
3.480 Ft

Lemezünk első felében angol billentyűs zenét hallhatunk, ízelítőt adva a 16. század utolsó negyedétől a 17. század első negyedéig,
a második felében pedig Jean- Philippe Rameau (1683-1764) a francia barokk zene - eredeti tehetségével kiemelkedő -
legnagyobb mesterénekművei szólalnak meg.

1.990 Ft
Válogatás J.Haydn billentyűs muzsikájából. 
3.480 Ft
A felvételen J.Haydn német dalai fortepiano kisérettel szólalnak meg.