Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Móser Zoltán

Móser Zoltán Balogh Rudolf-díjas magyar fotóművész, etnofotográfus és író 1946-ban születt Tolna megyében, Szekszárdon, de igazi szülőhelye Tevel, hisz minden gyermekkori emlék ide köti. Innen Bonyhádra került gimnáziumba, majd a budapesti bölcsészkar magyar-történelem szakára, ahol 1970-ben végeztt. 27 évig dolgozott egy középiskolai kollégiumban Budapesten. Tanított általános iskola alsó- és felső tagozatán, de tanítóképző főiskolán is, tizenkét évig a PPKE Bölcsészettudományi Karán. Közben meghívták a kolozsvári Sapientia Egyetemre, a film-és média szakra vendégtanárnak, ahol három évig oktatott. 2006 óta nyugdíjas. Még abban az évben beválasztották a Magyar Művészeti Akadémia tagjai közé. Felesége tanítónő, három felnőtt gyermekük és három unokájuk van. 1965 óta foglalkozik fotózással. Képei és írásai 35 éve jelennek meg különböző lapokban.
Az első két kiállítását még egyetemi évei alatt rendezték, azóta közel kétszáz kiállításon szerepeltek fotográfiái. Eddig több mint ötven önálló könyve (albuma) jelent meg.

Rendezés:

Népdallá vált Petőfi versek


Közreadásával az a cél, hogy előadásokon, ünnepélyeken megszólalhassanak, mert a legszebb szavaknál is mélyebben tudják megmozdítani, alakítani az emberek érzelmi világát. Mert Petőfiről, úgy is lehet méltóképpen megemlékezni, ha ilyenkor a zene is felcsendül, és megszólalhatnak Petőfi népdallá vált versei is. Ám a népdal azért is mindenki kincse, mert mindenki tudja énekelni. Ahol megszólalnak, ott igazán érzik az emberek, hogy mennyire mélyen él Petőfi a magyar nép szívében.

1.800 Ft

Kodály Zoltán életéről, műveiről – a hagyományról, a múltról és a történelemről


“A múltba kalandozva, a népdalok és kották, kottafejek között lépdelve, Kodály Zoltán életét követve sok mindenről szóltunk. Egy-egy mű alapját szolgáló népdalban vagy szokásban és szokásdalban azt kerestük, hogy hová vezet, meddig vezet, milyen utakra indít el bennünket?” (Móser Zoltán)

3.400 Ft
Az Értől a Szeretig
2.450 Ft
Carnuntumtól Muzsalyig
2.450 Ft

A középkori Magyarország premontrei emlékei

2.450 Ft
Laskótól Laskodig
2.450 Ft
Gyántásországtól Gömörországig
2.450 Ft
Ady, Arany és a többiek
2.450 Ft

Kicsiknek és nagyoknak, a Dunán innen és a Dunán túl

E kiadvány szerves folytatása Móser Zoltán: Mély kútba tekinték című könyvének. „És szeretni kell - szeretni lehet!-, a síposokat, dobosokat, hegedűsöket; Szent Lászlót és Juliánus barátot; az Istvánokat és … Akik a Dunán innen s túl a Dunán, és túl a Tiszán laknak. Akik a Palócföldön, akik a Székelyföldön, akik az Uralon túl vagy a Németalföldön éltek és élnek. És szeretni kell a hétköznapokat és az ünnepeket. Örülnék, ha ez lenne e kis könyv egyik tanulsága.”
 

3.400 Ft
Álmok, könyvek, képek
4.900 Ft
Jelképek által valóban III.
3.400 Ft
Képes Ének-Tár
1.720 Ft
A középkori Magyarország bencés emlékei
2.800 Ft

A régmúltról, az ősi időkről, az íratlan történelmünkről kicsiknek és nagyoknak sok képpel és kottával. A magyar nép történelme, szokásai, népdalkincse, szájhagyománya valóban mély kút. Móser Zoltán izgalmas, eddig ismeretlen összefüggéseket tár fel, ahogy egyre mélyebben tekint bele ebbe a kútba. Érdemes vele tartanunk.

3.400 Ft
Jelképek által valóban II.
3.400 Ft
Jelképek által valóban I.
3.400 Ft