Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Irodalom

Rendezés:

Népdallá vált Petőfi versek


Közreadásával az a cél, hogy előadásokon, ünnepélyeken megszólalhassanak, mert a legszebb szavaknál is mélyebben tudják megmozdítani, alakítani az emberek érzelmi világát. Mert Petőfiről, úgy is lehet méltóképpen megemlékezni, ha ilyenkor a zene is felcsendül, és megszólalhatnak Petőfi népdallá vált versei is. Ám a népdal azért is mindenki kincse, mert mindenki tudja énekelni. Ahol megszólalnak, ott igazán érzik az emberek, hogy mennyire mélyen él Petőfi a magyar nép szívében.

1.800 Ft
A szerző első kötetében csupa hosszan érlelt, az emberi létezés mélységeit kutató, sajátos világát eredeti hangon megteremtő verset olvashatunk.
2.400 Ft

Gárdonyi felismerte, hogy a zenének közvetlenül az érzelmekre ható hatalmas ereje nélkül nem lehet sikerrel elvégezni az emberi tudatformálás hatalmas munkáját. A kiadvány a közfelfogásban ismeretlen oldalát, a „muzsikáló Gárdonyit” mutatja meg, követendő példának állítva elsősorban azok számára, akik a jövő nemzedék művelődését szolgálják mind iskolai, mind iskolán kívüli munkában.

990 Ft
Az Értől a Szeretig
2.450 Ft

Olasz reneszánsz versek

2.400 Ft
Európai reneszánsz versek
2.400 Ft
Péntek Rita a végtelenül szelíd költők közé tartozik, költészete arra a belátásra épül, amely tudja, az ember csupán átutazó ezen a földön.
2.400 Ft
A verseket elmondja a költő Buda Ferenc, elénekli fia Buda Ádám.
2.980 Ft
Jelképek által valóban III.
3.400 Ft
Szerelmes versek
2.400 Ft
Olyan mélységben, ahogy Arany Piroska szól emberi létünkről, csak az beszélhet, aki nagyon figyelt korábban (és most is) a környezetére és önmagára. Mesék- azaz szívbemarkolóan szépen és őszintén megírt történetek falusi lányokról, asszonyokról, szerelmekről, életekről.
1.800 Ft

Kétszázötvenkét haiku


A korszak nihilizmusával szemben a létezés értelmét kereső ember hitét, átszellemült transzcendenciáját szegezi szembe verseiben. A rövidzárlatos léthazugságok ellen a kozmikus távlat gyógyszerét kínálja. Olyasfajta költészetet tehát, amely kapcsolatban van a világteljesség eszméjével.

2.400 Ft
A középkori Magyarország bencés emlékei
2.800 Ft
Válogatott versek
2.400 Ft
Jelképek által valóban II.
3.400 Ft
Jelképek által valóban I.
3.400 Ft

Népi ismeretanyag a magyar költők verseiben. Aki magyar verset olvas, az óhatatlanul beleütközik a nép (mára már elfeledett) szókincsébe. Barsi Ernő hat híres költő versein át tárja elénk a falusi ember szavait és ismeretanyagát, segítve ezzel a versek megértését.

1.800 Ft
A kötetben olvasható mindegyik vershez - rózsák témakörben - művészi fotók találhatók.
1.950 Ft