Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Barsi Ernő: Távoli szekerek

Ár:
2.160 Ft

Népi ismeretanyag a magyar költők verseiben. Aki magyar verset olvas, az óhatatlanul beleütközik a nép (mára már elfeledett) szókincsébe. Barsi Ernő hat híres költő versein át tárja elénk a falusi ember szavait és ismeretanyagát, segítve ezzel a versek megértését.

Kiadó: Magyar Kultúra Kiadó Kft.
Katalógusszám: MKK014
ISBN: 978 963 88075 1 9
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 1.142 Ft
Várható szállítás: 2024. június 27.
Menny.:db

Leírás

A kötet hat nagy költőnkön keresztül mutatja be a népi ismeretanyagot, hogy nyelvük és képkincsük azonos a falusi nyelv szókincsével. E képekkel illusztrált kiadvány Csokonai Vitéz Mihály, Petőfi Sándor, Arany János, Tompa Mihály, Czuczor Gergely és Ady Endre műveit veszi sorra, s bemutatja a bennük rejlő népi ismeretanyagot, hogy ezáltal jobban megérthessük mondanivalójukat és minden korok embere számára szóló üzenetüket.

"Megdöbbenek, hogy Csokonaitól Adyig milyen világosan látták nagy literátoraink: nem arról szól ez az ügy, hogy csak szokásainkat vesztjük, hanem a hazát veszíthetjük. Ha magunkat megőrizzük, akkor érünk valamit az emberiség számára. Olyankor tudott a magyar kultúra nagyot, világra szólót alkotni, amikor gyökereire és az európai műveltség legjavára egyszerre figyelt.... A magyar nép csak a műveltségen keresztül emelkedhetik fel, és az egyetlen lehetőség arra, hogy kicsiségében, magára hagyatottságában a népek ütközőpontján megmaradhasson." dr. Barsi Ernő

Tartalomjegyzék

Bevezető 3
Csokonai Vitéz Mihály 5
Képtár 46
Arany János 51
Képtár 74
Czuczor Gergely 100
Képtár 111
Ady Endre 116
Képtár 131

Paraméterek

Borító Puhatáblás
Oldalszám 134
Nyelv magyar
Méret 145 x 205 mm
Súly 195 g