Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Stummer Márton: First Step (Solo and Chamber Pieces for Guitar)

Ár:
3.480 Ft

Stummer Márton első szerzői lemeze, melyen klasszikus gitár és kamaraművek szólalnak meg.

Kiadó: Magyar Kultúra Kiadó Kft.
Katalógusszám: HCD636
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 1.142 Ft
Várható szállítás: 2024. június 20.
Menny.:db

Leírás

Stummer Márton 1991-ben született Győrben, tanulmányait a Richter János konzervatóriumban,a Varga Tibor Zeneművészeti Intézetben és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte. Tanárai : Roth Ede, Pusztai Antal, Reményi Attila és Csáki András voltak. Több hazai és nemzetközi verseny díjazottja, mint előadó és zeneszerző, ezek közül néhány (Carpathian Region Internation Competition, World Guitar Competition, European Guitar Award Dresden, Uppsala Guitar Festival). Zenei tevékenysége, mint szerző és koncertező művész kiterjed a klasszikus, jazz és kortárs zenére is.

Első szerzői lemezemet tartja kezében a hallgató, amely első zeneszerzői korszakom összefoglalásának is tekinthető. A hangszeren való játék számomra elválaszthatatlan a komponálástól, improvizációtól, ez az első zenei megnyilvánulásaim óta nyomon követhető. A játék, az improvizáció inspirálja műveimet, a leírt hangokat pedig már hosszú idő óta a legjobb kifejezési eszközömnek érzem. Műveim jelentős része rögtönzés során született, amelyek hosszas kidolgozás után formálódtak darabokká. Azt a hagyományt szeretném folytatni, amely  a régi korokban természetes volt, a zeneszerző a saját darabjainak első számú előadója. Él az improvizáció adta lehetőségekkel, teret adván a művek folyamatos újjászületésének. Szerencsés vagyok, hogy a kortársaim is szívesen veszik repertoárjukba a darabjaimat, melyek tartalmát sok esetben egyéni értelmezéssel gazdagítják.

Stummer Márton e lemezen megszólaló szóló-és kamaraművek szerzője fiatal kora és viszonylag rövid zeneszerzői múltja ellenére már számos mű alkotója. Műveiben a klasszikus zene és a jazz stílusjegyei határozottan megkülönböztethetően, egyes tételeiben pedig szoros egységben, egymást erősítvén jelennek meg. Műveit az előadó apparátus rendkívüli színessége jellemzi, melyek szóló,-kamara, színpadi és jazzegyüttesek repertoárját gazdagítják. Az itt megszólaló művek nyelvezete friss, közérthetősége segíti a hallgatót és az előadót a mélyebb tartalom megértésében, mely a formai változatosság izgalmával párosul és soha sem veszíti el koncentráltságát.
/Roth Ede/


 

Műsorlista

Aperitif  (Stummer M.)

Preludio & Fugato (Stummer M.)

Five Character Pieces for Flute & Guitar (Nemes-Jeles Judit & Stummer M.)   

     1. Prelude for Michel Legrand 

     2. Pillar of Fire

     3. Flat Dance 

     4. Autumn Song

     5. Sentimental 

Vals Elogico (Stummer M..)

Meditation (Stummer .M.)

Vals for Juju (Stummer.M.)

Five Portraits for Two Guitars (Duo Corde) 

     1. Hommage Dmitri Schostakovich  

     2. Salute to Oregon 

     3. Motif from R. Wagner 

     4. Salute to K. Jarrett

     5. Little Balkan 

In Memory of Szabó Gábor (Tony Pusztai & Stummer M.)

Lost Package (Tritonus Guitar Trio)

Sonatine la Exalté  

     1. Exalté -  (Nagy Tamás)

     2. Tristement

     3. Relief

Waiting for the Spring (Tony Pusztai & Stummer M.)

Pop to you (Stummer M.)

 

Paraméterek

Idő 58 perc
Track-szám 22
Borító Digipack