Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Zongoraiskola 1

Ár:
2.600 Ft (2.476 Ft + ÁFA)
Zongoraiskola kezdőknek 1 - 50 éves jubileumi kiadás
Kiadó: Editio Musica Budapest
Katalógusszám: emb01
ISBN: Z. 5229
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 635 Ft
Várható szállítás: 2022. május 26.
Menny.:db

Leírás

EDITIO MUSICA BUDAPEST : 

Gyorsan változó és mindig újdonságra éhes világunkban nagyon ritka az olyan tankönyv, amelyet évtizedeken át használnak. Zongoraiskolánk e kivételek közé tartozik. Első, kezdőknek szóló kötete ötven évvel ezelőtt, 1966-ban látott napvilágot, és bár azóta számos hasonló kiadvány jelent meg, mindmáig ez a legnépszerűbb, legtöbbek által használt zongoraiskola Magyarországon.

A Zongoraiskola máig tartó sikerének titka a biztos módszertani alapozottság: értékes és a gyerekek számára valódi élményt jelentő darabokat tartalmaz alaposan átgondolt, fokozatos felépítésben, mindig szem előtt tartva az elérendő zenei és technikai célokat. Kidolgozását a kor legkiválóbb zongorapedagógusaiból álló munkaközösség vállalta, akikhez jeles magyar zeneszerzők csatlakoztak. Kadosa Pál, Szervánszky Endre, Járdányi Pál, Szőnyi Erzsébet és mások több tucat darabot írtak a szerkesztők kéréseinek megfelelően, kifejezetten az iskola számára.

Zongoraiskolánk olyannyira bevált és meggyökerezett a hazai zeneoktatásban, hogy tartalmi változtatásokat nem láttunk szükségesnek az új, jubileumi kiadás elkészítésekor. Módosításaink csupán a kiadvány küllemének szebbé tételét és használhatóságának javítását célozták. A kiadvány új borítót kapott, a betűtípusokat szebbre, jobban olvashatóra, a korábbi kiadásban kisebb mérettel készült kottákat pedig normál méretűre cseréltük. A korábban függelékben szereplő népdalszövegeket beírtuk a dalok kottájába, a megtanulandó zenei jeleket és idegen nyelvű kifejezéseket pedig háttérrel emeltük ki; magyarázatuk továbbra is a kötet végén található.

Szerzők:

Szerzők:

- Fantóné Kassai Mária

- Hernádi Lajosné

- Komjáthy Aladárné

- Vásárhelyiné Inselt Kató 

- Máthé Miklósné

Paraméterek

Hangszer Billentyűs
Borító Puhatáblás
Oldalszám 70
Súly 213 g