Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Pappné Gazdag Zsuzsanna: Szék

Ár:
1.200 Ft (1.143 Ft + ÁFA)

Tartásjavító, izomerősítő és nyújtó, valamint mozgásügyességet fejlesztő gyakorlatok óvodások és kisiskolások számára

Kiadó: Flaccus Kiadó Kft.
Katalógusszám: FL003
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 635 Ft
Várható szállítás: 2022. szeptember 29.
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Magyar Népmese - A  kártyajáték LIMITÁLT KIADÁS Magyar Népmese - A kártyajáték LIMITÁLT KIADÁS
3.990 Ft
Invisible Invisible
3.990 Ft
Magyar népmese - A Memóriajáték Magyar népmese - A Memóriajáték
3.500 Ft
Menny.:db

Leírás

Gyakorlatgyűjtemény sorozatunknak ez a kötete a székkel végezhető gyakorlatokat gyűjti össze. Óvónők, tanítók és testnevelő tanárok számára nyújt segítséget a tartáshibák megelőzéséhez és javításához, valamint a mozgáskoordináció fejlesztéséhez.

A könyvben 579 gyakorlat és 19 játék található. A feladatok alkalmasak tartásjavításra, izomerősítésre és nyújtásra, valamint a mozgásügyesség fejlesztésére. A könnyebb áttekinthetőség érdekében a szerző a gyakorlatokat kiinduló helyzetük szerint csoportosította. Minden gyakorlatnál találhatunk hibajavítást, valamint annak leírását, hogy az adott gyakorlat milyen fő célt szolgál. A könyv használatát megkönnyíti, hogy a végén megtalálhatjuk a gyakorlatok csoportosítását felhasználhatóságuk alapján.

 

„Óvodai gyógytestnevelőként hamar rá kellett jönnöm, hogy munkám csak akkor lehet eredményes, ha sikerül bevonnom az óvónőket is a megelőzésbe. A számukra tartott bemutatókon és tanfolyamokon is élő, a mindennapi gyakorlatból származó ismereteket igyekeztem továbbadni. Minden – valamilyen szinten testnevelést tanító – pedagógusnak folyamatosan kell bővítenie szakmai tudását, hogy hatékonyan, változatos gyakorlatanyaggal tudja megállítani és megfordítani a mai kor tendenciáját, mely szerint gyermekeink tartása hanyag, izomereje és állóképessége egyre gyengébb. Fontos feladat hárul ebben a munkában a testnevelő tanárokon kívül az óvodapedagógusokra és a tanítókra is, akik tapasztalataim szerint nem kapnak elég gyakorlati segítséget. Ezen igények hívták életre ezt a módszertani füzetsorozatot, melynek ez a második darabja. A megszokottól eltérően egy szerre összpontosítva gyűjtöttem össze a gyakorlatokat, amelyeknek közös vonása, hogy a tartáshibák megelőzésében, és azok javításában, valamint a mozgásfejlesztésben eredményesen felhasználhatók. Meggyőződésem, hogy a gyógytestnevelés gyakorlatanyagából sok minden átültethető az óvodai és iskolai testnevelésbe. Az óvodások között azt is meg kellett tanulnom, hogyan lehet hatékonyan, de játékosan végezni ezt a munkát. Ahogy ezt egyik gyerekem meg is jegyezte: Azért szeretem a gyógytestnevelést, mert ott mindig csak játszunk. Hiszen nem feltétlenül kell unalmasnak lennie egy tartásjavító, izomerősítő foglalkozásnak.”

Pappné Gazdag Zsuzsanna

Óvodai életünkben a szék az az eszköz, ami mindig kéznél van. Ha rövid az időnk, de a mozgást nem szeretnénk elhagyni, akkor máris kezdhetjük a foglalkozást. Nem kell elpakolni sem. Vagy szeretnénk a testnevelés foglalkozást kicsit változatosabá tenni? Ha eddig kevés ötletünk volt a szék felhasználására, csak el kell olvasni Kolléganőm könyvét, és máris mehet a vidám és nagyon hasznos munka.
Ne felejtsük el: a gyakorlatok gyógytestnevelő szemével készültek, ugyanakkor a szerző kisgyermekekkel foglalkozik nap mint nap, és tudja, mi jelent élményt ennek a korosztálynak.
Én pedig tudom, mi kell a pedagógusoknak.
Például egy ilyen szakkönyv.

Gergely Ildikó

Írta: Pappné Gazdag Zsuzsanna

Lektor: Gergely Ildikó

Tartalom

Előszó

Útmutató a gyakorlatok alkalmazásához és a könyv használatához       

Gyakorlatok

Járásgyakorlatok

Futásgyakorlatok

Szökdelések

Gyakorlatok futás közben, megadott jelre

Gimnasztikai gyakorlatok

Gyakorlatok fekvőtámaszban  

Gyakorlatok térdelésben és térdelőtámaszban

Gyakorlatok ülésben

Gyakorlatok hason fekvésben a szék előtt

Gyakorlatok hanyatt fekvésben a szék előtt

Gyakorlatok oldalfekvésben a szék előtt

Járások, ugrások, mászások kéz- és lábtámaszban

Csúszások, kúszások

Páros gyakorlatok

Csoportos gyakorlatok

Váltóversenyek székekkel

Játékok székekkel

A gyakorlatok csoportosítása felhasználhatóságuk alapján

Felhasznált irodalom

Paraméterek

Borító Puhatáblás
Oldalszám 104
Nyelv magyar