Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Szeghy Eszter: Bartók Béla

Ár:
3.900 Ft
Kiadó: Harmonia Musica
Katalógusszám: HM.05.0110/2021
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 1.142 Ft
Várható szállítás: 2024. június 27.
Menny.:db

Leírás

Zenei átirat készítése a régebbi korokban természetes volt, a zeneszerzők nem is feltétlenül írták elő, hogy milyen hangszerre vagy hangszerekre készült a darab. Gitárosként gyakran játszunk átiratokat, így gazdagítva a zenei repertoárunkat olyan darabokkal, amelyek eredetileg más hangszerekre készültek. A sorozat közös pontja, hogy mindegyik mű billentyűs hangszerről lett átültetve.

Legfőbb motivációm az átiratok kiválasztása és elkészítése során a DuoCorde gitárduó volt, melyet Szűcs Renátával 2017-ben alapítottunk. Önmagában a gitár duóra írt művek repertoárja nem túl széles, ezért tartom fontosnak, hogy minden korból színes skálán tudjunk játszani. A sorozatban megtalálható reneszánsz, barokk, romantikus és a 20. század korának zenéje is.

Gitározni 8 évesen kezdtem el a nyergesújfalui Szabolcsi Bence Zeneiskolában Milánkovics Viktor keze alatt. Sikeresen felvételiztem a győri Richter János Zeneművészeti Szakgimnáziumba, ahol Erdő-Schaffer Rita tanítványaként folytattam tanulmányaimat. 2015-ben sikeresen felvételt nyertem Roth Ede osztályába, a győri Széchenyi István Egyetemre. 2018-ban előadóművész szakon, majd 2020-ban zenetanár-gitártanár szakon kiváló minősítéssel végeztem. Szintén 2020-ban a Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa, valamint a Széchenyi István Egyetem köztársasági ösztöndíjasa voltam. Ez idő alatt számtalan nemzetközi és hazai versenyen, koncerten és mesterkurzuson vettem részt szólóban és kamarában is sikeresen.
Szeghy Eszter

DuoCorde
A DuoCorde gitárduót 2017-ben alapítottuk és akkor kezdtük meg a  közös koncertezést. Azóta számos rendezvényen, koncerten és külföldi megmérettetésen vettünk részt. Mindketten Roth Ede és Arnóth Balázs osztályán végeztünk. Repertoárunk  azóta is folyamatosan bővül eredeti gitár duóra írt darabokkal és saját átiratokkal reneszánsztól a kortárs zenéig. Első lemezünk 2021-ben jelent meg Prelude címmel, illetve a Gitározzunk együtt! című oktatóvideó-sorozat szerzői vagyunk melyet 2020-ban adtunk közre. Célunk, hogy olyan különleges darabokat szólaltassunk meg két gitáron melyet a közönség ritkán hallhat.                                                                                                                      
Tagok: Szűcs Renáta és Szeghy Eszter

Tartalom

Gyermekeknek  (BB 53) / For Children  
II. kötet 2. szám: Bánat / Volume II No. 2.: Sorrow 
II. kötet 13. szám / Volume II No. 13. 
II. kötet 28. szám / Volume II No. 28. 
I. kötet 21. szám / Volume I No. 21. 
II. kötet 29. szám: Kánon / Volume II No. 29.: Canon 
I. kötet 29. szám: Ötfokú dallam / Volume I No. 29.: Pentatonic Tune 
I. kötet 6. szám: Balkéztanulmány / Volume I No. 6.: Study for the Left Hand 
I. kötet 28. szám: Korál (1. kötet) / Volume I No. 28.: Choral 
II. kötet 8. szám: Táncdal / Volume II No. 8.: Dance 
I. kötet No. 26. szám / Volume I No. 26.

Paraméterek

Borító Puhatáblás
Oldalszám 30