Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Stummer Márton: Sonatine to Duo Corde

Ár:
3.900 Ft
Kiadó: Harmonia Musica
Katalógusszám: HM.01.0112/2021
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 1.142 Ft
Várható szállítás: 2024. június 19.
Menny.:db

Leírás

Stummer Márton 1991-ben született Győrben, tanulmányait a Richter János konzervatóriumban, a Varga Tibor Zeneművészeti Intézetben és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte. Tanárai: Roth Ede, Pusztai Antal, Reményi Attila és Csáki András voltak. Több hazai és nemzetközi verseny díjazottja, mint előadó és zeneszerző, ezek közül néhány (Carpathian Region Internation Competition, World Guitar Competition, European Guitar Award Dresden, Uppsala Guitar Festival). Zenei tevékenysége, mint szerző és koncertező művész kiterjed a klasszikus, jazz és kortárs zenére is.

„Nem túl gyakori, hogy megrendelésre írok zenét, jelen esetben viszont erről van szó. Szeghy Eszter és Szűcs Renáta (Duo Corde) számára született a második szonatinám ezúttal két gitárra (Sonatine to Duo Corde).A darab megírása szűk három hetet vett igénybe.A tételek címei görög/latin közmondások, melyek utólag kerültek a kottapapírra, mégis nagyon erősen visszahatnak a darabok mondanivalójára.
A mű előadásához segítséget nyújthat a Duo Corde - Prelude című lemezén lévő felvétel.A velük való közös munka rendkívül inspiratív volt és további darabok komponálására ösztönöz.”
/Stummer Márton/

„Stummer Márton e kiadásban szereplő kamaraművek szerzője fiatal kora és viszonylag rövid zeneszerzői múltja ellenére már számos mű alkotója. Műveiben a klasszikus zene és a jazz stílusjegyei határozottan megkülönböztethetően, egyes tételeiben pedig szoros egységben, egymást erősítvén jelennek meg.
Műveit az előadó apparátus rendkívüli színessége jellemzi, melyek szóló,- kamara, színpadi és jazzegyüttesek repertoárját gazdagítják. Az itt megszólaló művek nyelvezete friss, közérthetősége segíti a hallgatót és az előadót a mélyebb tartalom megértésében, mely a formai változatosság izgalmával párosul és soha sem veszíti el koncentráltságát.”
/Roth Ede/

Tartalom

I.  Nosce te ipsum - Ismerd meg magadat / Know thyself 
II. Eppur si muove - És mégis mozog (a Föld) / And yet it moves (the Earth) 
III. Panem et circenses - Kenyeret és cirkuszt / Bread and Circus 

Paraméterek

Borító Puhatáblás
Oldalszám 30