Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Pesti srácok

Ár:
9.490 Ft

A Pesti srácok egy különleges kooperatív társasjáték, amely nem csak témájában különleges: a valódi eseményeket megelevenítő játék.

Kiadó: Kard és Korona Kft.
Katalógusszám: kekjatek005
Elérhetőség: Előrendelhető
Szállítási díj: 1.142 Ft
Várható szállítás: 2024. július 22.
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Arany Piroska: Kendőmesék Arany Piroska: Kendőmesék
2.400 Ft
Móser Zoltán: Alámerült Atlantiszom I. Móser Zoltán: Alámerült Atlantiszom I.
2.980 Ft
Móser Zoltán: Olvasatok I. Magyar írókról és költőkről középiskolásoknak Móser Zoltán: Olvasatok I. Magyar írókról és költőkről középiskolásoknak
3.980 Ft
Menny.:db

Leírás

A Pesti Srácok 1956 egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít az akció pontok, a szövetségek, a pakli tervezés, a szimuláció és a kockadobás mechanizmusokra.

Emlékezzünk közösen az '56-os forradalom hőseire!

Október 23-án elődeink szembeszálltak a hatalommal egy jobb jövő reményében. Emlékezzünk róluk méltó módon idén, az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulóján!

Szállj szembe az ÁVH-val, győzzön a szabadság!

A Pesti srácok egy különleges kooperatív társasjáték a Kard és Korona kiadótól, akiknek a már tőlük megszokott magyar témájú társasjátékokba ismét sikerült új színt hozniuk. A Pesti srácok azonban nem csak témájában különleges: a valódi eseményeket megelevenítő játék ugyanis valódi, a forradalom idején készült fotókkal van kiegészítve. A játék a Days Of Ire klasszikus társasjáték szabályain alapul. Három játékmódban játszhatunk:

  • Szembenálló (2-4 játékos, 60-90 perc, 12 éves kortól)

Ebben a játékmódban három fél áll egymással szemben: a szovjetek, a forradalmárok és az ÁVH. A játék menete október 23-án kezdődik és október 29-ig tart. Ezen napok alatt különböző események befolyásolják a történéseket, amiből a cél a lehető legkedvezőbb végkimenetelt kihozni.

  • Bajtárs (1-4 játékos, 50-70 perc, 10 éves kortól)

A Bajtárs módban a forradalmárok és az ÁVH küzd meg egymással. Minden egyes kör elején van egy Krónika fázis, ahol nemzetközi támogatásról, új hírekről és eseményekről hallhatunk, amelyek befolyásolják a forradalom kimenetelét. Csak úgy, mint az előző módban, a játék itt is október 23-ától 29-ig tart.

  • Felkelő (2-4 játékos, 30 perc, 8 éves kortól)

A Felkelő mód gyakorlatilag a Bajtárs mód egyszerűsített változata azok számára, akik most ismerkednek meg a játékkal. Közösen küzdve céljuk, hogy győzzön a forradalom, azonban itt a nemzetközi eseményekkel nem kell számolniuk.

Tartalom

- 1 játéktábla

- 3 üvegkavics

- 2 dobókocka

- 3 játékszabály

- 139 kártya

- 101 lapka

 

Kártyaméret: 57x78 mm